Pogled unutra

Neki klik, pogled unutra , trenutak kad ipak počnemo živjeti ono što već odavno znamo. Zvuči teatralno za nešto poput SAMO prehrane i fitnessa.

Možda ne tražimo magične kapsule i čajeve koji garantiraju ciljano topljenje masnoća (što god to bilo), ali ako nikad nismo kliknuli na članak tipa “10 namirnica koje tope celulit” i “5 vježbi za ravan trbuh”… molim vas, ako zbilja nikad niste, javite se, jer ja sigurno jesam.

Normalno da želim znati koji su to trikovi, što se preporuča, kako vježba Scarlett Johansson za Black Widow i kako je vježbao Jason Momoa za Aquamana. Kliknem svašta, preletim, zaključim da sam to već vidjela, pročitala, znam onih 10 namirnica, pilates je odličan i sigurno je dao rezultate lijepoj Scarlett. Super, divno, krasno.

Znam da je pilates super, brokula je zdrava, plank je svestrana vježba, Aquamana pogledam više puta.

Ali što tražim? Tražim nešto novo? Neku informaciju koja će sad biti presudna za moju odličnu formu i besprijekornu prehranu.

Vjerujem da korak od primjene nije još jedna čarobna namirnica, nego je pogled unutra. Ono što tebi odgovara, onako kako ti odgovara i točno onoliko koliko ti odgovara.

Kad je riječ o primjeni, tu nam ne mogu pomoći ni fitness treneri ni nutricionisti. Pa čak ni doktori. Jer ako se u nama samima ne desi neki ključni klik koji se mora dogoditi, to će i dalje biti dijeta, to će i dalje biti nešto privremeno i povremeno. 

Sigurna sam da svi znamo nekoga tko je pušio, prestao pušiti… i onda za koji tjedan, mjesec ili godinu, ponovno počeo.

Tako je i s tim stvarima. Prehranom i fitnessom. Ako jednom kreneš trenirati, ništa ne garantira da ćeš to nastaviti raditi cijeli život. Ako pojedeš jedan zdravi obrok, ništa ne garantira da ćeš tako nastaviti do kraja života.

Pogledaš unutra, znaš što ti je bitno i zašto. I ideš prema tome. Naravno da će biti trenutaka kada ćeš odlutati. Nije li tako sa svime u životu?

Ipak, jednom kad klikne klik, pripremiti zdravi obrok i otići na trening nije noćna mora, tlaka i gnjavaža. Znaš da to radiš radi sebe.

Pogledaj unutra, zapitaj se zašto ti je bitno. A ostalo je samo praksa.