HELJDIN KRUHOLAČ
Možda ove napokon visoke temperature nisu stvorene za paljenje pećnice, no možda se predomislite za ovaj heljdin kruholač!
Ako još uvijek niste fan heljde, dobro bi bilo da i to postanete, zato što osim što ima divan topao okus, ima i zavidni nutritivni sastav. A ako vam je do toga stalo, svidjet će vam se i što heljda nije žitarice (bez obzira što je tako pripremamo) te ne sadrži gluten.
Ajmo probati!
To je kruh, ali je i kolač. Meni je savršen za slatki obrok s malo pekmeza od jagoda! Hranjiv, ukusan i apsolutno jednostavan za napraviti. A to nam je najdraže, ne?
- 1 i 1/ 2 čaša jogurta
- 1/2 čaše kokosovog ili suncokretovog ulja
- 2 jaja
- 2 i pol čaše brašna od heljde
- 1/2 praška za pecivo
- 1/2 čaše kokosovog šećera
- mrva soli
- cimeta, muškatnog oraščića, klinčić po želji
- 100 g borovnica za dekoraciju i još malo slatkoće
Bez nekog pretjeranog uvoda i zafrkancije, sve skupa izmješati u jednoj posudi i izliti u kalup za kruh obložen papirom za pečenje. Na kraju dodati borovnice da ostanu čitave. Pola umješati u tijesto, a pola posipati na vrh.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 190° C 40 min.
Pričekati da se malo ohladi i onda rezati na šnitice, kao i kruh 🙂
Za mjericu sam koristila čašicu od jogurta.
Za vegansku verziju mogu se koristiti biljni jogurt i chia jaje
Dobar tek!!
jedan Komentar
Your blog is a breath of fresh air in the often stagnant world of online content. Your thoughtful analysis and insightful commentary never fail to leave a lasting impression. Thank you for sharing your wisdom with us.